Welkom

Producten

Verhuur

Merken

Promoties

Onze adviespagina's

Winkel

Gastenboek

Onderhoud & reparaties

Ophalen en leveren van machines

Contacteer ons

Automatische grasmaaiers zijn fantastische machines, ze hebben zoals elk toestel limieten in wat ze aankunnen. Voor elke oppervlakte bestaan geschikte modellen maar altijd dient rekening gehouden te worden met beperkingen opgelegd door de complexiteit van de tuin.

Vermijden van niet gemaaide boorden

Elke automatische grasmaaier stopt aan de grensdraad, er blijft echter steeds een veiligheidsafstand tussen de rand van het toestel en de messen, dit vormt een niet gemaaide boord aan de rand van +/- 8cm. Indien we de automatische grasmaaier verder over de gazonrand kunnen laten rijden vermijden we niet gemaaide boorden.

Borduren vanaf 2cm zijn een obstakel: er is grote kans op vastrijden en/of schade aan de messen. Zoals voor alle obstakels in de tuin zal de maaier er net voor moeten stoppen, wat leidt tot niet gemaaide boorden van +/- 8 cm.

Probeer aan alle randen van uw gazon op het zelfde niveau te blijven met terrassen, paden, plantsoenen, hagen,...
Soms kunnen kleine aanpassingen nodig zijn om maximaal te genieten van het automatisch maaien. Voorzie een stevige ondergrond naast het gazon: vermijd daar losse kiezels of schors waarin de automatische grasmaaier zal wegzakken of vastrijden.

Vloeiende doorgang naar alle delen van uw tuin

Indien het gazon uit verschillende delen bestaat dient tussen alle delen een doorgang mogelijk te zijn zonder obstakels. De bedrading dient zonder onderbreking door alle doorgangen te worden gelegd.
Indien daarbij een pad of oprit moeten worden overschreden dienen we de bedrading daar in te kunnen verwerken.

Plaats van het laadstation

De automatische grasmaaier moet bij het verlaten van het laadstation zo breed mogelijk kunnen uitrijden om een willekeurige richting te kiezen. Een goede plaats bepaald mee de correcte werking en mooi resultaat.
Het laadstation staat dus niet vlak achter een obstakel, in een gesloten hoek of achterin een nauwe gang.

  • Voorzie een waterdicht stroompunt van 220V nabij de plaats van het laadstation, tenzij reeds stroom aanwezig is ineen tuinhuis, garage, kelder.
  • Standaard voedingskabel van max 10m tussen het laadstation en stroompunt 220V, in optie korter of langer.
  • Hou er rekening mee dat de kabels moeten worden weggewerkt

Vraag een adviesbezoek vooraleer u een beslissing neemt! Contacteer ons