Dagelijks gebruik van de automatische grasmaaier
Wil je zo lang mogelijk van een optimaal maairesultaat genieten, dan is zowel tijdens als na het maaiseizoen een regelmatige zorg vereist. Een automatische grasmaaier is een machine, net als een wagen is periodiek onderhoud vereist.
Ingebruikname
Na de plaatsing van de automatische grasmaaier door Technigarden krijgt u van onze technieker ter plaatse de nodige uitleg voor het gebruik en onderhoud van uw toestel.
- het gebruik van het klavier voor de gebruikersinstellingen van de automatische grasmaaier,
- omgang met eventuele foutmeldingen van de volledige installatie.
- hoe zorg dragen voor uw automatische grasmaaier: een goed onderhouden toestel maait beter en gaat langer mee!
Na de opstart van de installatie dient u gemiddeld maximaal een 5-tal dagen te wachten om een correct beeld te krijgen van het maairesultaat. Contacteer ons onmiddellijk indien u een anomalie opmerkt. Technigarden komt tot 1 maand na de opstart gratis tussen om de oorspronkelijke installatie bij te regelen, indien nodig (behalve prijs van bijkomende opties).
Bijstand door Technigarden
Technigarden biedt u de nodige bijstand om zowel uw automatische grasmaaier als de ingegraven draadinstallatie optimaal werkend te houden. Bel ons gerust of spring bij ons binnen indien u met vragen zit over uw automatische grasmaaier, 2 speciaal opgeleide techniekers helpen u verder.
We kunnen u op aanvraag bij de installatie een aangepaste bijstandsformule aanbieden onder de vorm van een jaarabonnement.
Onderhoud & herstelling door Technigarden
Bij Technigarden onderhouden en herstellen wij automatische grasmaaiers uitsluitend met de originele wisselstukken van het merk. Wij streven steeds naar een herstelling binnen de week.
Een automatische grasmaaier is gedurende 8 maanden per jaar nagenoeg elke dag in de weer met het maaien van uw gras.
- mesjes dienen regelmatig te worden vernieuwd: doorgaans einde mei/begin juni en half/midden augustus,
- de onderkant van de automatische grasmaaier dient regelmatig met een droge borstel te worden gekuist,
- bij vorst wordt de automatische grasmaaier vorstvrij opgeslagen, hoofdschakelaar uit, met volle accu,
- tijdens de winterperiode is een jaarlijks onderhoud ten sterkste aanbevolen
Bedrading en lusbreuken
Normaal wordt de draad +/- 6cm diep ingegraven, afhankelijk van de hardheid van de ondergrond of aanwezigheid van boomwortels kan dat minder zijn. De draad wordt ingegraven onder het gras, op +/- 25cm van de rand om mogelijke beschadiging te beperken.
- Vergeet bij het spitten in de tuin niet dat er een draad in de grond zit!
- Ontmossen (verticuteren) gebeurt op 1cm diepte, dat is geen probleem, tenzij u weet dat de bedrading dicht aan de oppervlakte ligt. Bij twijfel vermijdt u best de gazonrand tot +/- 40cm en het parcours van de geleidingsdraad doorheen de tuin.
Foutmeldingen zoals "Geen lussignaal", 'Geen signaal", "Geen contact met station mogelijk" en/of een flikkerend / blauw led lampje in het laadstation duiden meestal op een lusbreuk.