Welkom

Producten

Verhuur

Merken

Promoties

Onze adviespagina's

Winkel

Gastenboek

Onderhoud & reparaties

Ophalen en leveren van machines

Contacteer ons

Indien je geen grasafval meer wenst te composteren of naar het containerpark te brengen is mulching misschien iets voor u!

Lb 348Si

Met een mulchmaaier koopt u een toestel zonder opvang, waarvan het maaidek en het mes perfect op elkaar zijn afgestemd om het mulching principe toe te passen.

Een mulchmes heeft geen "vleugels" aan de uiteinden om het gras naar de opvangbak te blazen. Het mulchmes is gelaagd in minstens 2 niveaus zodat het gras 2 x wordt gesneden. Het afgesneden gras wordt opwaarts gezogen en wordt door het klokvormige maaidek weer naar beneden gestuwd door de messen. Het gras wordt dus letterlijk gesneden en verpulverd. Dit principe functioneert perfect op volgende voorwaarden:

  • je snijdt bij het maaien maximum 3 cm af zodat de maaier het gesneden gras kan verwerken en zodat het materiaal fijn genoeg versnippert is om tussen het overblijvende gazon verstrooid te worden,
  • je maait in de lente idealiter minstens 1 x per week,
  • je aanvaardt dat indien je langer gras maait er tijdelijk wat gras aan de oppervlakte blijft liggen (als je dan een 4 à 5 dagen later nog eens maait is dat weg),