Welkom

Producten

Verhuur

Merken

Promoties

Onze adviespagina's

Winkel

Gastenboek

Onderhoud & reparaties

Ophalen en leveren van machines

Contacteer ons

Wij installeren al onze automatische grasmaaiers zelf. Speciaal opgeleide techniekers met aangepast materiaal installeren de automatische grasmaaier voor een optimaal resultaat.

De automatische grasmaaier functioneert enkel indien de volledige bedrading een gesloten lus vormt. Vanuit het laadstation wordt een "lussignaal" door de bedrading gestuurd dat de automatische grasmaaier continu moet kunnen detecteren.

Een waterdicht stroompunt van 220V

Dit stroompunt dient continu onder spanning te staan en enkel bestemd voor de automatische grasmaaier.Een waterdicht stroompunt van 220V dient aanwezig te zijn in de buurt van het laadstation, in optie is voor de meeste modellen een langere voedingskabel (20m) beschikbaar.Soms is een stroompunt beschikbaar in een kelder of tuinhuis, dan werken we met de voedingskabel van daar naar het laadstation.Indien een 220 v stroompunt moet worden voorzien kunnen wij u doorverwijzen naar een vakman.

Ondergrondse bedrading geplaatst met kabelmachine.

Dit is de veiligste installatiemethode. Deze methode laat nagenoeg geen sporen achter behalve een snede in de bodem van +/- 1 cm breed die snel dichtgroeit.

De bedrading ligt doorgaans +/- 25 cm van de gazonrand, onder het gras, op een diepte van +/- 6 à 8 cm.

  • De begrenzingsdraad vormt een lus vanuit het laadstation en omsluit de totale te maaien oppervlakte.
  • Minstens 1 geleidingsdraad (afhankelijk van het model) vertrekt van het laadstation naar het uiteinde van het gazon. Deze draad zal waar mogelijk ook door het midden van de smalle doorgangen gaan. De geleidingsdraad wordt verbonden met begrenzingsdraad en maakt zo deel uit van de totale lus. (*)

(*) Niet van toepassing voor het merk Echo Robotics.

Terreinwielen

Wanneer de kans groot is dat de automatische grasmaaier kan slippen, worden terreinwielen voorzien met verhoogde grip. Bij nat weer en op hellingen bestaat de kans dat de automatische grasmaaier uitglijdt waardoor slipsporen ontstaan in het gras. De automatische grasmaaier zou zo ook buiten het maaigebied kunnen glijden en blokkeren.

Een beschermhuis

Voor een duurzaam gebruik van uw automatische grasmaaier adviseren wij steeds om een beschermhuis te voorzien aangepast aan het toestel. De automatische grasmaaier staat gemiddeld minstens 18 uren per dag in zijn laadstation.

Een beschermhuis beschermt uw automatische grasmaaier tegen regen, vallend vuil uit de bomen, zonlicht, temperatuurschommelingen, wat de levensduur van het toestel ten goede komt.