Welkom

Producten

Verhuur

Merken

Promoties

Onze adviespagina's

Winkel

Gastenboek

Onderhoud & reparaties

Ophalen en leveren van machines

Contacteer ons

We worden sinds enkele jaren steeds meer geconfronteerd met pannes die te wijten zijn aan de gebruikte "slechte" benzine. De juiste benzine gebruiken kan u (veel) geld doen besparen.

Tank aan de benzinepomp enkel 98octaan (de duurste), in deze benzine zitten geen bio-additieven, of gebruik zoals wij alkylaatbenzine. Tijdens een winteronderhoud vervangen wij de benzine door alkylaatbenzine, die gegarandeerd haar eigenschappen behoudt tot volgend maaiseizoen.

Gebruik na een winteronderhoud nooit de benzine die u voor de winter aan de pomp heeft getankt! Er zit bijna zeker vuil in suspensie in uw jerrycan. Begin dus een maaiseizoen met een propere jerrycan en verse benzine of gebruik zoals wij alkylaatbenzine.

Beter voor de mens: In de uitlaatgassen van gewone benzine zitten schadelijke stoffen die door het lichaam worden opgenomen. Op lange termijn kan dit leiden tot chronische zenuwaandoeningen en zelfs kanker. Alkylaatbenzine is vrijwel vrij van schadelijke stoffen. Om de gezondheid te beschermen.

Beter voor het milieu: De onverbrande delen van gewone benzine bevatten schadelijke stoffen die het milieu aantasten. Alkylaatbenzine bevat vrijwel geen schadelijke stoffen. Zo kan er bijvoorbeeld nagenoeg 100 uur gras gemaaid worden met alkylaatbenzine voordat dezelfde uitstoot bereikt wordt als na 1 uur grasmaaien met gewone benzine!


E10

Vermijd 95-octaan of E10 benzine van de pomp voor je tuinmachines . Sinds 2017 worden in 95octaan benzine meer bio-additieven toegevoegd, de E10 benzine met 10% ethanol. Ethanol is schoon maar schadelijk voor het brandstofsysteem. Niet alleen voor oudere auto’s, maar ook voor uw tuinmachinesmachines. Zeker als deze een langere periode stilstaan.

Bij stilstand, zoals tijdens de winter, kunnen al na twee tot drie maanden vervelende problemen optreden door E10 benzine, omdat ethanol de houdbaarheid van de benzine beperkt. Een zelfgemengde E10 tweetaktbenzine is meestal zelfs maar een maand houdbaar, want vaak ontmengt de olie en is de mengsmering dus niet meer betrouwbaar.

  • ontmenging van tweetaktolie
    roest - en gomvorming in tank en brandstofsysteem
  • het oplossen van (oudere) rubberen en kunststof delen
  • een hetere verbranding omdat motoren armer lopen
    ‘vapor lock’ bij carburateurmotoren

Beter voor jouw machine

Gewone benzine met ethanol levert vrijwel geen problemen op voor auto's, maar voor tuinmachines kan de toevoeging van ethanol storingen geven:

  • Ethanol bindt vocht, de benzine verzuurt hierdoor in de tank
  • Verzuring veroorzaakt oxidatie van het brandstofsysteem
  • Een aangetast brandstofsysteem geeft startproblemen
Carburateur
HUSQVARNA XPPOWER2
HUSQVARNA POWER4
Aspen 2 takt 5 liter
Aspen 4 takt 5 liter