Welkom

Producten

Verhuur

Merken

Promoties

Onze adviespagina's

Winkel

Gastenboek

Onderhoud & reparaties

Ophalen en leveren van machines

Contacteer ons

U bent overtuigd en wenst een automatische grasmaaier te laten installeren in uw tuin.

Wij staan u bij voor de keuze van het geschikte model en de installatie in uw tuin. Vraag ons dus gerust vrijblijvend advies. Contacteer ons

Vraag een bezoek aan huis

Wij staan u bij voor de keuze van het geschikte model en de installatie in uw tuin. Vraag ons dus gerust vrijblijvend advies. Contacteer ons

Indien aanpassingen nodig zijn aan uw elektriciteitsinstallatie om stroom te voorzien in de tuin verwijzen wij door naar een vakman.

Theoretische maaicapaciteit

Elke automatische grasmaaier is ontworpen met een theoretische maaicapaciteit uitgedrukt in m² of are. Dit is een indicatie van de maximale oppervlakte die het toestel aankan in normale omstandigheden, met weinig of geen obstakels.

Afhankelijk van de complexiteit van de tuin dient rekening gehouden te worden met een hogere benodigde maaicapaciteit. We houden rekening met parameters als vorm, obstakels, helling, smalle doorgangen, paden, lange smallere stroken,...

Doorgaans wordt voor een comfortabele en efficiënte werking een marge van +/- 20% ingecalculeerd: een toestel met maaicapaciteit van 1.000m² plaatsen we doorgaans op een weinig complex gazon tot +/- 800m² (8are).

Willekeurig maaipatroon

Onze automatische grasmaaiers werken in alle omstandigheden op willekeurige basis, zelfs indien ze met een GPS functie zijn uitgerust.

De automatische grasmaaier kiest lukraak een rijrichting bij het verlaten van zijn laadstation, bij het eerste contact met de grensdraad kiest hij lukraak een andere richting. Dat wil zeggen dat er nooit in vaste banen wordt gemaaid, wat spoorvorming vermijdt.

Complexere tuinen

In complexere tuinen zal daarom de geleidingsdraad ook gebruikt worden om de automatische grasmaaier te sturen naar moeilijker bereikbare delen. Complexere tuinen vereisen een hogere maaicapaciteit om het gemanoeuvreer in moeilijkere delen van de tuin op te vangen.

Soms zijn meerdere geleidingsdraden nodig om efficiënt te maaien, en/of een toestel uitgerust met GPS. Met de GPS functie gaat de automatische grasmaaier de tuin in kaart brengen in zijn geheugen: overal waar hij komt voegt hij een stipje bij op zijn kaart. Daarna zal hij op basis van die kaart uitmaken in welke delen hij minder vaak heeft gemaaid en naar een willekeuring punt in dat deel rijden.

Indien het gazon uit meerdere gescheiden delen bestaat zonder doorgang voor de automatische grasmaaier, dan kunnen meerdere toestellen geplaatst worden.

Voor zeer grote oppervlaktes bestaan grotere automatische grasmaaiers, of desgewenst kunnen meerdere toestellen geplaatst worden.

Beperkingen en eventuele voorafgaande aanpassingen voor het gebruik van een automatische grasmaaier